Zoeken
  • Prominententoer

Bedankt, vrijwilligers van de Prominententoer Montferland 2018

Als je een evenement wilt organiseren ben je mede afhankelijk van vrijwilligers, die het gewoon leuk vinden om mee te helpen. Gewoon vanuit passie, interesse, liefhebberij of om ………… welke reden dan ook. Een bedankje is dan ook zeker op zijn plaats.


Het begint allemaal al in de voorbereiding, het maken van een draaiboek, hebben we overal aan gedacht, wat kunnen we de deelnemers bieden, wat kunnen we de partners en sponsoren bieden, welke prominenten kunnen we benaderen, wat is een mooie route, enz., enz.


Je kunt je daarbij voorstellen dat daar de nodige uren in worden gestoken, voordat er maar een meter gefietst kan worden. Ook de inzet van de vrijwilligers op de dag zelf valt niet te onderschatten.


Parkeren, stuurbordje ophalen, verzorgingspost


Omdat de deelnemers uit heel Nederland en zelfs België en Duistland zouden komen, wisten we ook dat er deelnemers met de auto naar Didam kwamen. De parkeerbegeleiders hadden daarin een taak. De deelnemers op de fiets konden gelijk hun racefiets stallen, in een speciaal daarvoor ingerichte fietsenstalling, alvorens zich te melden.Ook hier zag je, speciaal in blauwe polo’s uitgedoste, vrijwilligers die de deelnemers het stuurbordje uitreikten. Tezamen met de muntjes voor de nodige versnaperingen. Na het nuttigen van de koffie met een broodje gingen de fietsers op pad en werden na ca 30 km opgevangen bij de verzorgingspost.


Deze post bij Kasteel Huis Bergh, ingericht en bemand door vrijwilligers, was een mooie bezienswaardigheid en natuurlijk een mooi fotomoment. Na het nuttigen van vers fruit en de Sanas fruitbar voor de nodige energie, gingen de schoenen weer in de klikkers voor de volgende kilometers.Fotomomenten, rijdende camara’s en drones


De verschillende fotografen die deze dag erbij waren, kwamen uit verschillende richtingen en hebben met veel plezier de dag veelvuldig door de zoeker van de camera bekeken. De één fotografeert vanuit hobbymatige achtergrond en voor de ander is het een beroep. Ze hadden wel allemaal één ding gemeen, ze waren er allemaal als vrijwilliger bij aanwezig.


Deze foto’s zijn op de site geplaatst in een lage resolutie, dus mocht je een foto voor jezelf in een lijstje willen of uitvergroot boven je bed! Neem dan rechtstreeks contact op met de fotograaf.De bewegende beelden zijn gemaakt door TVR Mozaiek en Kiektan. Deze zijn allemaal terug te vinden op onze YouTube kanaal. Daar staan ook de verschillende filmpjes die gemaakt zijn door de prominenten. TVR Mozaiek die heeft opnames gemaakt van o.a. de wielertafel en heeft diverse interviews afgenomen, terwijl Kiektan de ‘aftermovie’ heeft gemaakt en daarvoor verschillende keren de drone’s de lucht in heeft gestuurd.


Wegkapiteins en servicewagen


We hebben bewust voor deze opzet gekozen van kleinschaligheid en om in groepen te fietsen. De deelnemers komen in nauw contact met verschillende prominenten uit de wielerwereld. Wegkapiteins maken het mogelijk om de prominenten tijdens het fietsen een praatje te laten maken.


De wegkapiteins zorgen er ook voor dat de route gevolgd wordt en kan ondersteuning bieden aan pechgevallen. De servicewagen heeft een enkel pechgeval nog weer terug gebracht naar de finish locatie.


Bedankt vrijwilligers


Ook die hebben geholpen bij de opbouw en het weer opruimen van de Start-Finish locatie en de verzorgingspost. De mensen die hebben gezorgd voor opvang van prominenten. De begeleiding voorafgaand enz., enz.


We denken dat we mede namens de deelnemers als ook de partners en sponsoren, maar ook de prominenten onze dank mogen uitspreken dat jullie hebben meegewerkt. Dit evenement is zeker niet mogelijk zonder jullie hulp en steun.


Namens de organisatie,


Richard Tijsseling


p.s. helaas hebben we dit jaar mensen moeten teleurstellen omdat we een maximaal aantal deelnemers toelaten bij dit evenement. Wellicht tot volgend jaar en schrijf je dan op tijd in, voor de Sold Out.


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven