Zoeken
  • Prominententoer

Bijzondere deelnemer aan de Prominententoer Montferland 2018

Bijgewerkt op: 4 jul. 2018

Als je als organisatie werkt met open inschrijvingen weet je nooit van tevoren welke deelnemers er op jouw evenement af komen. Dat maakt het ook wel mooi en is tevens ook wel eens een uitdaging.


Bijgaand een verslag van een bijzondere deelnemer aan onze Prominententoer. Waarom? Dat zal hij zelf uitleggen. We willen dit graag met jouw delen.


Verslag van een deelnemer


“Beste organisatie,


Hieronder een verslagje hoe ik deze dag ervaren heb.

Toen Rutger en ik ons wilde inschrijven was de organisatie even verbaasd en wellicht enigszins sceptisch. Wij hadden verteld dat we op een racetandem rijden. Ik ben namelijk blind en gek op fietsen. Ik ben dan ook in het bezit van een super mooie racetandem. Rutger heeft uitgelegd dat we ervaren fietsers zijn.

Ik fiets met een aantal mannen regelmatig lange ritten. Het leuke, als je met meerdere mensen fietst, is dat er ook een duidelijk verschil in fietsen is. Zo houd de één van klimmen en knallen en de ander is meer van een constant tempo. Zo heb ik in april de Isaac Alternatieve in de Ardennen gereden.


De prominententoer in Montferland


Vandaag dus de Prominententoer. Vanochtend al vroeg vanuit Arnhem op de fiets gestapt. We waren mooi op tijd in Didam. De ontvangst was warm en hartelijk. De koffie en de broodjes smaakten bijzonder goed. We werden in groepen ingedeeld. Wij waren groep drie. Iedere groep kreeg een (oud) profwielrenner mee. Wij kregen gezelschap van Bart Voskamp, een bijzonder aardige kerel.

Aan het begin vielen er wat druppels regen, maar het had ook het zweet van Rutger kunnen zijn. Tja, dat zie je natuurlijk niet als je blind ben. De temperatuur was wel fris maar om te fietsen eigenlijk wel goed. Wel veel wind maar ik vind het fijn om de spieren aan het werk te voelen.

We kwamen een enkel klimmetje tegen. De eerste stop was bij een kasteel. Daar werden we ontvangen met allerlei lekkernijen. Ik kreeg een banaan en een lekkere reep. Na het maken van een groepsfoto gingen we verder. Al snel reed er iemand lek. Even later weer een korte plaspauze. Maar toen ging het dan ook weer verder. We reden nu wel iets sneller dan in het eerste stuk.


Omdat het klimmen met de racetandem wat zwaarder is werd boven op ons gewacht. Als tegenprestatie hebben wij wat meer kopwerk gedaan. Ook met volle bak wind tegen. Heerlijk om de spieren aan het werk te voelen.


De koffie met gebak en de geur van de pastmaaltijd

De Tweede stop was op de startplaats. Wederom werden we ontvangen met allerlei lekkers. Heerlijke koffie met gebak. Je kon de keuze maken om niet verder te fietsen. Maar wij wilde die laatste etappe met de Eltenberg niet missen. In het laatste stuk wederom veel wind. De Eltenberg viel mij absoluut niet tegen maar ik houd er dan ook wel van om te klimmen. Toen kwam het laatste stukje.

We roken de pasta dus dat ging lekker snel. De pasta en aanverwanten smaakten prima. Zoals gezegd heb ik al meerdere ritten gereden. Ook die waren goed verzorgd. Aan deze dag wil ik nog toevoegen dat ik de sfeer als fantastisch ervaren heb.

Het lijkt als je kunt zien allemaal zo vanzelfsprekend. Als je blind ben kun je niet zeggen, ik ga even een rondje fietsen. Ik ben dan ook dankbaar dat er mensen zijn die dit met mij willen doen.

Als er mensen zijn die denken, ik zou ook best eens met Jan willen fietsen dan ben je hartelijk welkom.

Tot zover dit verslagje. Organisatie dankjewel, ik heb een fantastische dag gehad.

Sportieve groet,

Jan de klerk

PS:

Beste organisatie zijn jullie bereid om op jullie site de vraag neer te leggen of er mensen zijn die tijd en zin hebben eens een ritje met mij te maken. Ik heb wel een aantal mensen om mee te fietsen maar meer mag altijd.”


Stuur een berichtje


Als organisatie krijg je hier natuurlijk een warm gevoel van. Uiteindelijk doe je het daar ook voor en wil je de deelnemers een mooie, bijzondere dag laten meemaken.


Uiteraard willen wij Jan helpen en hebben we er voor gekozen om zijn vraag zo breed mogelijk uit te zetten. Zie jij dit als een uitdaging en wil jij in contact komen met Jan? Stuur dan even een berichtje.


Alvast bedankt namens Jan.


138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven