Zoeken
  • Prominententoer

De toertocht fietsen op een echte REBEL? Nu kan het!

Ben je deelnemer aan de Prominententoer 2018 en heb je altijd al eens op een REBEL willen fietsen? Pak dan nu je kans. Rebelbikes stelt voor de tocht testfietsen ter beschikking.


REBEL


Volledig carbon, van wielset tot frame en uitgerust met de nieuwste SRAM groepen. Er is zelfs nog keus tussen racefietsen met velgremmen en racefietsen met schijfremmen. REBEL maakt fietsen helemaal naar wens van de klant, van kleurstelling tot afmontage. Zodoende zijn klanten niet afhankelijk van een bepaald model, op basis van de wensen van de klant wordt een fiets samengesteld. Via de website van REBEL, in de ‘configurator’, krijg je al een idee van de talloze mogelijkheden.

Gebruikerservaring


Titus is de trotse eigenaar van een REBEL. Hij deelt graag zijn ervaringen.


Enkele weken voor de eerste prominenten toertocht in 2017 - als side event van het NK wielrennen in de gemeente Montferland- raakte ik in gesprek met Bart van Bindsbergen tijdens een promotiedag van zijn fietsmerk, REBEL. Toen is afgesproken dat ik de tocht - die ik als voorrijder zou fietsen - op een test racefiets van Bart zou rijden om het merk onder de aandacht te brengen. ”

Zo gezegd zo gedaan, wat een topfiets was dat! Helaas was ik al voorzien, maar ik had nog wel behoefte aan een cross fiets. Naast racefietsen en MTB’s biedt Bart ook cross fietsen aan, enkele weken later maakte ik een paar testritten op de CX. Ik besloot deze fiets te kopen. Waarom?

Op de 1e plaats natuurlijk omdat de fiets erg fijn fietst. Maar zeker ook omdat je zelf de kleur van de fiets kunt kiezen, omdat je de fiets op kunt laten bouwen door Bart met de onderdelen die jij wilt en het vakkundig gebeurt met een goede after sales. Je kunt altijd bij Bart terecht.


De prijs/kwaliteit is gewoon goed. Ik kon voor deze aanschafprijs geen enkel ander merk fiets kopen met dezelfde afmontage. In die gevallen moet je maar genoegen nemen met een kleur die je net niet mooi vindt of met wielen die net niet goed genoeg zijn vergeleken met de rest van de afmontage. Nu heb ik iets wat een ander niet heeft. En dat brengt het “Rebel” gevoel in je naar boven…..


Inmiddels hebben diverse kameraden een proefrit gemaakt op mijn Rebel en zijn enthousiast, “natuurlijk”, zou ik bijna zeggen.


Ik zou bijna nog iets vergeten, voor de techneuten onder ons, de fiets is zodanig geconstrueerd dat hij ook voldoet aan de specificaties van een gravelfiets. Er kunnen banden op met een breedte van zeker 40 mm, maar ook racefiets-banden van 25 mm. Voorts heb ik gekozen voor 1 tandwiel voor en een cassette van 10-42 tandjes achter. De meeste merken hebben dan een tandwiel van 42 of 44 tanden voor.


Bart adviseerde mij een blad van 50. Eerst was ik nog sceptisch, was het niet te zwaar. Ik wil namelijk ook in de Alpen kunnen fietsen met deze fiets. Maar het tegendeel is waar, Bart liet me de verzetten tabel zien en ik was overtuigd. Zeker nadat ik op diverse terreinen gefietst had. Je kunt op het vlakke heerlijk tempo rijden (met de ketting in een mooie rechte lijn naar achteren), met 50x10 heerlijk afdalen en met 50x36 makkelijk 16 % omhoog, en dan heb je de 42 nog als reserve.


Wat ik maar wil zeggen: Bart heeft goed inzicht om voor jou een fiets te bouwen die functioneel is voor wat jij er mee wil doen. Néé, ik krijg geen korting, en néé ik krijg ook geen bonussen van Bart. Was het maar waar! Ik ben gewoon erg blij met en enthousiast over mijn REBEL en kan iedereen een fiets van Bart aanraden.”


Wil jij dit ook?


Nieuwsgierig geraakt door de ervaringen van Titus? Neem dan snel contact op met Bart van Bindsbergen via info@rebelbikes.nl en reserveer alvast die testfiets! Er is een ruim aanbod aan maten beschikbaar (52, 54, 56 en 58cm), maar wel in beperkte aantallen, dus wees er snel bij!

261 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven