Zoeken
  • Prominententoer

Prominententoer in coronatijd


Op zaterdag 22 juni 2019 heeft de derde editie van de Prominententoer Montferland plaats gevonden. Een paar honderd deelnemers hebben daarbij kunnen genieten van onze prachtige omgeving. De deelnemers hadden de keuze uit twee afstanden met daarbij ook nog eens verschillende snelheidsgroepen...............


Impact van een virus

Het is leuk om dit evenement te organiseren. We waren al druk bezig om de editie van 2020 voor te bereiden toen ineens de hele wereld in de ban was van een virus. In maart gingen de verschillende landen in lockdown en konden we uiteindelijk alleen nog maar besluiten om de editie van 2020 te verplaatsen naar 2021.


Inmiddels zijn we een jaar verder en gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel en hebben we een aantal vaccins die ons weer naar het normaal moeten brengen. We missen allemaal de sociale contacten die voorheen als heel gewoon beschouwd werden.


Hoewel de berichten hoopvol zijn hebben we toch de knoop doorgehakt en hebben we de geplande editie van 2021 verplaatst naar 2022. Waarom;

  • wij willen graag gezellig fietsen in groepen,

  • de deelnemers goed kunnen ontvangen en een hand kunnen geven,

  • selfies maken met de prominenten die dan aanwezig zijn,

  • in gesprek gaan met de prominenten en de deelnemers,

  • lekker genieten van de pastamaaltijd en ons vrij kunnen bewegen,

  • genieten van een biertje (mag ook iets anders zijn) tijdens de wielertafel,

  • en dat allemaal zonder beperkingen

Zonder het enthousiasme van de bedrijven krijg je het fundament niet voor elkaar. Als de bedrijven hun relaties uitnodigen voelen zij zich ook mede verantwoordelijk voor het welzijn van de deelnemers. Wat de beperkingen zullen zijn in juni weten we op dit moment nog niet. We gaan graag voor kwaliteit.


De Prominenten

Zoals de naam van de tocht al aangeeft worden er ook Prominenten benaderd, (oud prof-) wielrenners die samen met de deelnemers een mooie tocht gaan fietsen. Tijdens de rit kun je in gesprek met deze renners. Ook zij komen graag in contact met de deelnemers. Hier zijn nu veel beperkingen en diverse bubbels, wat het ook moeilijk maakt om afspraken te maken.


Hoe dan ook, we gaan er vol voor om volgend jaar de Prominetentoer te organiseren en er weer een echt feestje van te maken. Gert heeft de datum al in zijn agenda gezet.


Zet jij hem ook maar vast in de agenda, zaterdag 18 juni 2022. Tot volgend jaar.


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven