Zoeken
  • Prominententoer

Samantha van Wijk schuift aan bij de wielertafel.

Op zaterdag 23 juni, tijdens de Prominententoer Montferland, schuift Samantha aan bij de wielertafel. Zij is een bekende presentatrice van verschillende programma’s die veelal te maken hebben met sport. Sport is haar grote passie, in de breedste zin van het woord.Dat zien we niet alleen terug in haar werk als sportjournalist, maar ook in de sportieve tv-programma’s waarin zij zichzelf het snot voor de ogen rijdt, klimt, zwemt, rent, schaatst…..


Bij SBS6 werkt ze als redacteur, itemsamensteller en verslaggever. In 2016 stapt ze voor het programma GoCycling zelf op de fiets om daar onder andere grote wielerrondes uit te lichten met speciale gasten.


Ook bij de gemotoriseerde fietsen is zij geen onbekende, want ze heeft voor Eurosport 3 jaar lang de wereld afgereisd om, als eerste Nederlandse presentatrice ooit, de MotoGP te presenteren live vanuit de pitlane.


De sportfanaat is in 2018 haar eigen sportvlog begonnen op YouTube. In Sam’s Sport Stories gaat ze langs bij sporters uit diverse sporttakken. Gewoon, met een camera’tje op een stokkie, lekker relaxt!


Maar voordat ze gaat aanschuiven bij de wielertafel stapt Samantha eerst nog op de fiets om zelf ook mee te fietsen in een groep. Want zeg nou zelf! Je moet er wel iets voor doen om een lekkere pastamaaltijd te verdienen.

Op trainingsstage


Het is voor mij een uitgelezen kans om zelf eens te ervaren hoe het is om over de Montferlandse heuvels te fietsen”, aldus Samantha. “Wat het ook nog eens zo bijzonder maakt is dat er zoveel bekende échte prominente renners daarbij aanwezig zijn, dus ik denk dat ik maar eens hard in training ga. ”

Wil je graag wat meer weten over Samantha, bezoek dan haar website.

359 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven