Zoeken
  • Prominententoer

Succesvol NK toertocht 2017

Bijgewerkt op: 27 mrt. 2018

Toen de gemeente Montferland ons begin mei vroeg of wij als TC de Liemers een side event wilden organiseren in de vorm van een toertocht moesten we wel even achter de oren krabben. Want de NK wegwielrennen wordt al in juni gehouden in de gemeente Montferland en naast al die mooie wedstrijden, die er zouden plaatsvinden, waren er ook diverse side events georganiseerd. Een toertocht stond nog niet op het programma.


Ons wielerhart begon natuurlijk sneller te kloppen, want we stonden natuurlijk voor een mooie uitdaging. Vergelijk het maar met het beklimmen van de Mont Ventoux of de Alpe d’Huez.


“Gaan voor een uitdaging. De schouders eronder en zorgen dat de deelnemers een leuke dag gaan hebben samen met de prominten.”

De spanning die je voor die tijd hebt. Ga ik dat wel halen? Ben ik voldoende voorbereid? Of nog vele andere vragen die je niet van tevoren kunt beantwoorden. Soms moet je gewoon de uitdaging aangaan en kijken waar je dan op uitkomt.


Gaan voor de uitdaging


Zo hebben wij dat ook gedaan. We hebben elkaar even diep in de ogen gekeken en zeiden toen volmondig ‘Ja’. Het projectteam, bestaande uit medewerkers van de gemeente Montferland en leden van TC de Liemers, verdeelde de taken en ging aan de slag.

De datum was al snel bepaald. Vrijdag 23 juni, vlak voordat het Elite vrouwenpeloton op zaterdag en het Elite mannenpeloton op zondag gaan strijden voor het Rood-Wit-Blauw.


We waren het er snel over eens dat het een bijzondere toertocht moest worden met een mooie dag invulling. Zo werden er (oud) prof wielrenners benaderd of ze mee wilde fietsen in verschillende groepen met verschillende snelheden. Hoe fijn zou het dan ook zijn als je na de tocht een echte wielermaaltijd krijgt voorgeschoteld, pasta! Zodra je bent uitgegeten lekker aanschuiven bij de wielertafel waar je de mooiste verhalen krijgt te horen.


Want deze (oud) profs hebben heel wat meegemaakt in hun carrière. Zo was het programma snel in grote lijnen opgezet. Dankzij een groot aantal sponsoren waren we in staat om iets moois en unieks aan te bieden aan de deelnemers. De deelnemers waren heel divers en kwamen uit allerlei windstreken, van Heerenveen tot Kerkrade en van Leiden tot Winterswijk.


Uit elke provincie hebben wij de deelnemers mogen verwelkomen. Bedrijven zoals Didata automatisering en Gilde Software namen hun zakenrelaties mee, ambtenaren uit diverse gemeenten. Ook de politie, dit keer niet in het blauw maar in wielerkleding, maar ook mensen die er toevallig van hadden gehoord. Iedere wielerliefhebber was dan ook welkom bij dit evenement.


Knus en intiem


We wilden het niet massaal maar knus en intiem houden, uiteindelijk hebben 160 fanatieke wielerliefhebber mogen genieten van een mooi wielerevenement in Montferland. We hebben ook zeer warme en fijne reacties mogen ontvangen in ons gastenboek. Daar zijn we natuurlijk als projectteam erg blij mee.


Vergelijk het maar met de beklimmingen, in het begin van mijn verhaal. Je krijgt er een kick van, als je de top van die berg hebt gehaald. Dat is de beloning van de prestatie die je geleverd hebt. De deelnemers hebben nu zelf kunnen ervaren dat je niet persé naar de Limburgse heuvels of de Posbank moet om een pittig en geaccidenteerd parcours te hebben en dat de benen behoorlijk zwaar kunnen aanvoelen, nadat je de 75 of 105 kilometer hebt volbracht.


Voor het beeldmateriaal van vorig jaar verwijzen we je graag naar de volgende twee mappen NK toertocht deel 1 en deel 2.


153 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven